Rolstoeltocht verbindt jong en oud

Op donderdag 11 juli 2023 hebben 34 inwoners van zorgcentrum Odendael onder begeleiding van 36 vrijwilligers een rolstoeltocht door Sint-Oedenrode gemaakt. Bij verschillende hoogtepunten langs de route werd met een gids een beetje “Rooise” geschiedenis opgehaald.

Het evenement, georganiseerd op initiatief van en door Van Kuringe Adviesgroep in samenwerking met stichting Meierode, stond volledig in het teken van co-creatie. “Bedrijfsleven en welzijnsinstellingen zetten zich gezamenlijk in voor het welzijn en geluk van onze medemensen. Jongeren en ouderen helpen elkaar”, aldus Wim van Kreij, betuurslid van Meierode na afloop. “Ouderen hebben vaak te maken met eenzaamheid en op deze manier willen wij ouderen in contact brengen met anderen. Wij hopen dat de (jongere) vrijwilligers en ouderen na de tocht met elkaar in conctact blijven.”

Aan het einde van de tocht konden ouderen en vrijwilligers onder het genot van een gebakje en drankje nog even nagenieten bij de plaatselijke horeca.

Na afloop werd door Verzekeraar NH1816, via Van Kuringe Adviesgroep betrokken bij dit evenement, een cheque ter waarde van 1500 euro overhandigd aan Wim van Kreij voor Stichting Meierode.

Rolstoeltocht